Galvotum, kad tradicinė portugališka virtuvė su kariu nelabai asocijuojasi, bet jei atsuktume laiką atgal, viskas taptų aišku – būtent per Portugaliją į Europą atkeliavo daugybė produktų, be kurių šiandien daugeliui būtų sunku gyventi, pavyzdžiui, kavos. Taip pas mus atkeliavo ir karis.
Beje, šis receptas nusižiūrėtas nuo ypač tradicinio restoranėlio mažame miestelyje. Jame viskas taip, kaip valgo vietiniai portugalai, turistų užsuka vos vienas kitas (dažniausiai mes).
Ir nors krevetės daugeliui asocijuojasi su šventėmis, kviečiu jas pasidaryti be progos, nes reikės vos kelių įprastų ingredentų ir pusvalandžio savo laiko. Šis receptas nugulė į mūsų receptų skiltį pats pirmas ne veltui – ryškus tiek vaizdu, tiek skoniu, kaip ir mūsų mylima Portugalija. Kviečiu į ją nukeliauti neišėjus iš namų. 💛
Ingredientai 4 asmenims:
♥︎ 1 kg atitirpintų virtų krevečių
♥︎ 1 svogūnas
♥︎ 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
♥︎ 1 šaukštas sviesto
♥︎ 3 skiltelės česnako
♥︎ 2 prinokę pomidorai
♥︎ 30 g kario prieskonių
♥︎ 1 skardinė kokosų pieno
♥︎ Druska, pipirai
Patiekimui:
♥︎ Saujelė šviežios kalendros
♥︎ Šviežia duona
Gaminimas:
♥︎ Svogūną smulkiai supjautome, tą patį padarome ir su pomidorais.
♥︎ Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, ištirpiname sviestą ir pakepiname svogūną kol suminkštės. Tada pakepiname pomidorus kol suminkštės, įspaudžiame česnako skilteles, vos, vos pakepiname.
♥︎ Beriame druskos, pipirų ir kario prieskonius. Porą minučių pakepiname, pilame skardinę kokosų kremo, gerai išmaišome ir uždengę 10 minučių patroškiname ant vidutinės kaitros.
♥︎ Perkeliame krevetes su visu padažu į didelį dubenį ir pabarstome smulkinta kalendra.
♥︎ Nepamirštame šalia patiekti ir šviežios duonos, nes nėra nieko geriau nei vilgyti ją į padažą iki paskutinio lašelio.
Skanaus! 💛